FYSIOTHERAPIE AAN DE MEULEN – DIJKSTRA

DRY NEEDLING

DRY NEEDLING

BEHANDELING VAN (PIJN)KLACHTEN

Heeft u last van stijve spieren of bijvoorbeeld rugpijn? Dan is Dry Needling misschien iets voor u. Dry Needling is een bijzondere en relatief nieuwe interventie binnen de fysiotherapie. Bij de behandeling van (pijn)klachten wordt gebruikt gemaakt van (acupunctuur)naalden die de triggerpoints binnen de spier aanprikken. Het aanprikken van deze spieren zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning van de spieren. Hierbij wordt geen medicament gebruikt en is de naald droog, waardoor deze naaldtherapie Dry Needling (droog) genoemd wordt.

DRY NEEDLING

WAT ZIJN TRIGGERPOINTS?

Ieder lichaam heeft triggerpoints. Het zijn kleine verkrampingen in spiervezels die naast de spier, ook de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen pijnigen. Triggerpoints veroorzaken pas pijn als ze actief worden. Een actieve triggerpoint kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan overbelasting, een verkeerde houding, stress of andere blessures.

DRY NEEDLING

HOE UITEN TRIGGERPOINTS ZICH?

Triggerpoints kunnen zich op verschillende manieren uiten:

  • Pijn of stijfheid in een spier

  • Verminderde kracht in de betrokken spieren

  • Verkorting van de spieren

  • Bewegingsbeperking in bijbehorende gewrichten

  • Pijnontwijkend gedrag

  • Tintelingen in armen en benen

  • Hoofdpijn en/of duizeligheid

DRY NEEDLING

DRY NEEDLING BEHANDELING

Als u geïnteresseerd bent in Dry Needling, neemt onze fysiotherapeut door middel van een gesprek en onderzoek uw klachten door. Vervolgens onderzoekt hij de spieren die waarschijnlijk de pijn veroorzaken. Hier wordt specifiek gezocht naar de triggerpoints om deze vervolgens te behandelen. De behandeling is gericht op het deactiveren van de trigger points. Met een naald wordt geprikt op de triggerpoints waarna de spier ontspant. De behandeling is vrijwel pijnloos. Als het juiste triggerpoint geraakt wordt, spant de spier zich kort aan. Dit kan heel kort voelen als een lichte kramp of schok

CONTACT

AFSPRAAK MAKEN

Wilt u snel van uw lichamelijke klachten af? Maak een afspraak via 0475- 32 36 58.
U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts voor een afspraak.

Naar contact