FYSIOTHERAPIE AAN DE MEULEN – DIJKSTRA

MULLIGAN THERAPIE

MULLIGAN THERAPIE

PIJNVRIJ BEWEGEN

Om pijnvrij te bewegen moet het lichaam op de juiste manier functioneren en bewegen. Als dit niet het geval is kunnen blessures en pijnklachten ontstaan. Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor zowel de wervelkolom- als de perifere gewrichten. Het doel van deze techniek is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijke stand terug te brengen. Het systeem is in de jaren ’90 ontwikkeld door Brian Mulligan, een Nieuw-Zeelandse manueeltherapeut.

ACHTERLIGGENDE HYPOTHESE

Bij deze methode wordt ervan uitgegaan dat menige gewrichtsklacht veroorzaakt wordt door een ‘positiefout’ of ‘ontsporing’ van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar.

MULLIGAN THERAPIE

AANPAK

Door middel van subtiele positieveranderingen aan te brengen aan de verschillende gewrichtsonderdelen wordt gezocht naar een pijnvrije uitgangspositie. Vanuit deze positie wordt vervolgens geprobeerd of de beweging of handeling die in het onderzoek de klachten veroorzaakte nu actief en pijnvrij mogelijk is. Voor een optimaal herstel krijgt u actieve bewegingen en technieken mee om thuis toe te passen.

CONTACT

AFSPRAAK MAKEN

Wilt u snel van uw lichamelijke klachten af? Maak een afspraak via 0475- 32 36 58.
U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts voor een afspraak.

Naar contact